یک نان محلی – نان برنجی گیلان (بهپوته لاسو نان یا لاکو نان)

یک نان محلی – نان برنجی گیلان (بهپوته لاسو نان یا لاکو نان)

طرز تهیه از سر آشپز بتول شعبانی (آشپزان برتر آسمونی) طعم و مزه نان های محلی برای بسیاری از ما لذت بخش است و اگر قرار باشد خودمان انها را درست کنیم مسلما برایمان دلچسب تَر است . بنابراین تصمیم گرفتیم این بار با دستور این نان خوشمزه در خدمت شما دوستان عزیز باشیم. مواد لازم:

آرد برنج: نیم کیلو

ارد‌گندم: دویست و پنجاه گرم

نمک: یک قاشق چای خوری

طرز تهیه: در یک قابلمه متوسط آب میریزیم، میزاریم روی حرارت تا کاملا جوش بیاد بعد ارد برنج رو توی ظرفی الک میکنیم با همون اب جوش خمیر درست میکنیم اب کم کم اضافه میکنیم تا خمیر شل نشه خمیر که آماده شد،  به اندازه یه پرتقال اندازه مهم نیست فقط  سوراخی به قطر دوسانت  در وسطش ایجاد میکنیم. همه خمیرو اینطور دست  کرده و پهن میکنیم و وسطشو سوراخ میکنیم ،سوراخ کردن به خاطر اینه که خمیر یک نواخت بپزه بعد میزاریم تو اب در حال جوش تا کاملا بپزه حدودا ده دقیقه یا کمتر برای اینکه بفهمین خمیر پخته یکی رو بردارین از وسط نصف کنین مشخصه پخته یا نه بعد دونه دونه خمیرو از اب جوش در اورده داغ داغ ورز میدیم چون اگه سرد بشه گوله میشه این مرحله خیلی مهمه،یا میتونین تو چرخ گوشت هم بریزین ولی همونم باید سریع ورز بدین در اخر همه خمیرهارو یه ورز کامل میدیم گرد میکنیم کمی دورشو نم دار میکنیم نمک رو به دورش میمالیم یا در آب حل کرده و به خمیر اضافه می کنیم. یه پارچه روش میزاریم چند دقیقه بمونه بعد تو ظرفی ارد گندم رو الک میکنیم وخمیر اماده شده رو با ارد گندم به همراه کمی اب ورز میدیم تا کاملا ارد به خوردش بره وخمیر نرم و لطیفی به دست بیاد که خیلی کم چسبندگی داره که دست خودرو با کره یا روغن چرب میکنیم به انداره یه نارنگی از خمیر رو برداشته ومثل شکل چونه میگیریم وروی سطح کار ارد میپاشیم وخمیرو باز میکنیم خیلی نازک بعد روی تابه سفالی یا همین تابه معمولی اول قسمتی که ارد داره رو میزاریم کمی که حالت حباب روش زد برمیگردونیم اونطرف سرخ بشه نون بسیار خوشمزه ای هست.

/ 0 نظر / 1628 بازدید